Tuesday, November 15, 2011

Greyson Chance VS Justin Bieber

Hari ini , satu fenomena baru telah muncul , tiba-tiba nama seorang budak daripada Amerika Syarikat telah melonjak naik , Greyson Chance . siapa dia ? Youtube , youtube , and youtube . Yeah , AIM lepas Greyson Chance ada berduet dengan seorang lagi Youtubers , Najwa Latif dalam lagu Paparazzi . Macam pernah dengat , betul sangkaan aku setahun dulu , budak ini akan popular . Seorang budak yang berumur 14tahun sudah mula mencipta nama di seluruh dunia . amazing huh ?

Tapi ingat tak dulu ? seorang budak yang juga seorang artis Youtube , Justin Bieber ? yang dahulunya video muzik 'Baby' yang mendapat rangking Most Viewed and Discussed Youtube Video ? Sekarang dia sudahpun berumur 17 tahun . Aku rasa entah berapa juta peminat dia kan ? kan ?




See ? sekarang ramai yang mula tunjukkan ke-fanatik-kannya terhadap Greyson dan mula menolak Bieber . kenapa ? Mentaliti orang Malaysia dah macam tu . Nak buat macam mana . kononnya , Greyson punya suara lagi sedap , lagi berbakat , dan macam-macam . Dan paling teruk , yang cakap ni adalah , BELIEBERS . Dulu punyalah download semua lagu , tampal poster , pergi konsert , sanggup beli SUPRA warna purple , kaya lagi ada yang siap beli Beats . lepas tu , kutuk . 

Mann , this is seriously not right ! bagi aku , dua dua ada bakat . kalau tak takkan lah boleh popular kan ? Aku pun suka dengar lagu Waiting Outside The Lines , That Should Be Me pun siap karaoke dalam bilik air . Okay aku faham ada segelintir yang tak suka muzik yang dibawa oleh seseorang . Tapi perlu ke kita mengutuk ? 

Aku dengar , tengok , ramai orang-orang dekat luar sana kutuk artis Malaysia , Najwa Latif sebab dia menyanyi tak sedap , kononnya merosakkan lagu ketika AIM . I were there ! dia menyanyi okay . tak ada cacat cela . Well , mungkin lah tak sesedap Greyson tu , tapi , still not bad for 16 years old kan ? Atleast dia popular . kau hadoo ? -___-

Up to you lah nak pilih siapa , dua dua okay . tapi jangan lah sampai nak kutuk orang lain , cuba buang mentaliti tu . macam mana nak berjaya kalau dah asyik condemn orang je ? 

By the wayyy , ini ada seorang peminat Greyson Chance , haha i like this little girl lah :) 

kita berkenalan hanya dalam muka bukuu , kau hantar pesan dan suruh aku terima kamu ohh ohh baby ohhh uoowhh uoowhhh waiting outside the liness ! hambek medley haha

1 comment: