Thursday, December 30, 2010

ada jugak orang macam ni kan?

umur berapa? 18.
study? belum.
kerja? baru berhenti.


cantik sikit, kau tu sekolah lagi, buat cara budak sekolah boleh kan?
oh, silap besar la nak tipu orang yang dah ORIGINAL 18 tahun ni.
serabutt. cerita semua nak letup.

Tuesday, December 14, 2010

Ed-Hardy for BlackBerry :D


Just got a new case of my Blackberry, Ed Hardy
Love Kills Slowly, HOHO :D

Saturday, December 4, 2010

List Barang Perlu Dibawa Ke UiTM,

Assalamualaikum, sebelum aku mengamuk didalam post selepas ini, baiklah tenangkan jiwa untuk post kan ini. Okay, ini untuk rujukan sendiri, nak ikut taknak ikut, ikut suka, :) Oh, barangan peribadi sahaja :)

- Kemeja, bawak 3 helai cukup. haha
- Baju-T Kolar, Seluar dalam 6 pasang bolehlah,
- Tie, bawak la ikut warna baju
- Untuk Semester 2, Lab Coat jangan tinggal rumah. haha
- Stoking, ikut lah nak berapa. haha
- Dah bawa stoking, kasut jangan tinggal.
- Beg, Laptop, Charger, Handphone, jangan lupa, nyawa tu. :D
- Student Card UiTM , jangan ada yang hilang sudah -,-
- Baldi, Toiletries, Hanger, dan sebagainya.
- Stationary, tak payah nak pinjam dah.
- Cadar, yang SINGLE bed ya.
- Seterika, Heater air, bagus untuk kesihatan.
- Dan lain-lain barangan, malas nak fikir :D

okay, itu sahaja bacara kita pada hari ini :) assalamualaikum :)

Cerita Ketiga Disember.

Perhatian, cerita ini sungguh tragik. haha

Seawal pukul 8.00 pagi waktu tempatan, aku terpaksa pergi ke Pulau Pinang dengan segera oleh kerana mempunyai urusan emergency disana, Sampai di Subang Airport, beli ticket, check-in lalu terbang bersama awan dania. oh, dia tiada. Dengan lenggang, luggage tiada, hand luggage tiada, buat tak tahu masuk dalam flight dengan tangan kosong. Pesawat mengambil masa 1jam untuk sampai ke destinasi, Oh, krew kapal yang agak saya tidak suka, harap pegawai atasan dapat mengambil tindakan -,-



Setelah sampai, airport sesak, aku sesat, cantekk. haha. oh jemaah haji yang telah pulang ke tanah air, bila aku nak pergi pulak ni. terus ke McDonald membeli Chocotop, menunggu teksi untuk melangkah kedestinasi. Ya, sangat mahal, RM44 untuk perjalanan sekangkang kera :) Dan apabila sampai ke Leneagles Hospital, tunggu ayah aku untuk discard, kemudian ke hotel semula dan Check-out.



Sebelum balik ke Shah Alam, singgah di UiTM Pulau Pinang dulu, slow talk dengan pengarah, selesai masalah kediaman di semester seterusnya, hehe :D Okay, makan dulu, beli bundle dulu, RM100 dapat 3 plastik besar, gila laa :D barulah balik ke Shah Alam :)


Ya, aku yang driving, ya allah, penat jangan kira. 5 jam drive, sekali berhenti, memang, memang penat, sakit pinggang, baru aku tau kesakitannya apabila memandu kereta jarak jauh ini, hehe. Sebelum tu, singgah di Kuala Lumpur, selesaikan urusan yang ada, lalu balik, ingatkan boleh tidur, Kemas beg pulak, cantek, haihh,

*haha, aku tau boring -,-

Thursday, December 2, 2010

Update from phone :)

Yeah, assalamualaikum to all readers :) this post is my first ever update form my lovely phone. Testing mode, just wanna know what will happen to my post. Hahaha. Okay, that's all :)

Tips : Simpan Duit

Assalamualaikum.

hehe, bagus, mulakan dengan salam. :) yahh, hari ini aku baik hati untuk meng'share' dengan kamu semua tips jimat duit yang telah saya amalkan sejak dulu lagi :) Actually, kenapa kita berjimat? nak bagi duit berlambak-lambak dalam saving? ke nak peram jadi jeruk? mahupun buat roket yang banyak? haha. Bagi aku, bagi aku lah kan, tiada guna aku nak simpan duit banyak-banyak tanpa arah tuju. semua tu sia-sia. kenapa? kenapa bila kita dah ada sebilangan duit yang agak besar jumlahnya, duit itu akan hilang sedikit demi sedikit? haha

1) Simpan duit kena ada matlamat,
- tak kira jangka panjang atau pendek, aim satu benda yang kita inginkan, contoh, nak beli laptop dalam masa 6bulan. so, mesti dapat punya dalam 6bulan asalkan bersungguh la. tapi kalau memang maksima 20sen je dapat sehari, jangan la target 6bulan jugak, ikut kemampuan. haha

2) Buat 1 akaun bank untuk simpanan
- Ha, cara ini aku rasa berkesan gila. haha. buat lagi satu akaun, kemudian masukkan semua duit simpanan dalam tu, contohnya, aku ada maybank, dalam tu semua untuk perbelanjaan sebulanan, dan satu lagi akaun RHB, untuk simpanan :) jangan lah buat maybank sebagai akaun simpanan kerana ATM maybank sangat bersepah dimana-mana. lain kalau kuat iman. haha

3) Buat checklist/wishlist.
- Ya, remaja seperti saya memang banyak nak dibeli, dan saya pasti ramai yang dah tau buat ini, :) caranya? sinkronais dengan cara yang pertama. haha

4) Cari seseorang untuk simpankan simpanan anda
- sebelum panjang lebar, jangan bagi kepada sesiapa yang langsung ataupun hanya 99% korang percaya. insyaallah, jahanam lah simpanan anda semua. haha. suruhlah ibu bapa, adik beradik, mahupun kawan yang BETUL boleh dipercayai untuk simpan duit anda, dan jangan lupa pesan, kalau mintak, jangan bagi. haha

5) Pinjamkan duit kepada orang lain,
- Oh, cara ini sungguh berisiko, tetapi juga sangat mulia :) bagi sahaja kepada sesiapa yang ingin meminjam duit anda, tak kira lah berapa jumlahnya, jangan bagi pinjam semua sudah -,- so, bila kutip hutang, boleh senyum sampai telinga :) tapi tu part paling bahaya. faham jela. haha

Cukuplah, bagi banyak-banyak bukan korang buat. haha, setakat ini,cara-cara diatas adalah sangat berkesan bagi saya untuk menyimpan duit nak dibandingkan dengan menyimpan duit di tabung bulung. renung-renungkan, dan selamat beramal :)

*huh, pernah mengamuk dekat orang sebab taknak bayar hutang,

Wednesday, December 1, 2010

Blackberry Blackberry Blackberry :D

Hi, berjumpa kita kembali bersama-sama abang bil dalam rancangan masak-masak kaw kaw.
haha, sorry, aku terlebih excited sikit, harap maklum, ini ada entry yang pendek. baca jelah :)

Okay, kali ini sekali lagi aku berasa berbangga kerana dapat mengumpul duit dengan sendirinya untuk membeli telefon bimbit yang boleh dikatakan idaman dari dulu. huh, bakar simpan duit still ada, bagus :) ya, blackberry, model apa? lama punya je. Yang pasti bukan Bold 2, Bold 3, mahupun Torch :) hanyalah curve, murah jela, function lebih kurang dengan Bold, tetapi internet-nya dua kali lebih lembab. haha :) bbm, facebook bukan lagi masalah, always connected 24 hours :)

Oh ya, aku sangat berminat untuk mengkaji keupayaan kamera sesebuah handphone, ini result :)



Ha, bolehlah, sama je dengan kamera handphone lain yang yang waktu dengannya :)
yang pasti, aku suka telefon ini, comel pun comel. haha,
I Love You Blackberry :)

Tuesday, November 30, 2010

Okay, Aku Terkena!

Salam Khabar Baik Selamat Sejahtera,

sebelum itu, saya ingin mengucapkan terima kasih banyak-banyak kepada Syazalina Ridzuan kerana telah menge'TAG' saya dikala sedang diri ini melangok tak tentu arah dan begitu malas untuk mencari idea untuk mengemas blog yang sudah sekian lama digantung tidak bertali ini.

Syarat-Syarat Dan Terma
1.put your music library on shuffle
2.for each question press the next button to get your answer
3. you must write the answer to the question, no matter how silly it sound
4.when you done , tag it to 20 person

Okay, let's get started :)

If someone says 'is this ok?' you say ?
Magic By B.o.B
- yeah, just wait for a miracle :)

How would you describe yourself ?
Vanilla Twilight By Owl City
- Yeah, i wish i wish

What do you like in a guy / girl ?
This Is Me By Demi Lovato
- Just believe in yourself :)

How do you feel today ?
Susun Silangkata By Aizat
- Err, crossword puzzle? :D

What is your life's purpose ?
Insya' Allah By Maher Zain
- Allah, main point.

What's your motto ?
Ketika Ini By Estranged
- Er, Just do it or else you'll miss that time.

What do your friend think of you ?
The Only Exception By Paramore
- Yeah, I'm special right? :)

What do you think of your parents ?
Billionaire By Travis McCoy
- Yeah, I like (Y)

What do you think about very often ?
Aspalela By Apek Senario
- Yea yea, its funny. haha

What is 2 + 2 ?
Berlari By Tomok
- Err, run from maths!

What do you think about your bestfriend(s) ?
If We Ever Meet Again By Timbaland
- yeah, i hope so :)

What do you think of the person you like ?
OMG By Usher
- Oh mai gadd!

What do you want to be when you grow up ?
Nobody - Wondergirls
- Nope, i'll be somebody

What is your biggest fear ?
Jodi Jomblo Ditinggal Mati By Wali Band
- err, betul lah kot? haha

What is your biggest secret ?
Dia Milikku By Yovie N Nuno
- Cinta Kirana. haha

Okay, now let's go for tagging peeps :)
(will be picking link from kaki blog)
1. Sofia
2. Amat
3. ZButterfly
4. Adrina
5. NadiaDania
6. Nadya
7. Farah
8. Cik Pieka
9. Farahinasir
10. Ika HoneyBunny

*Ya, sengaja kurangkan sepuluh, So, sesiapa rasa free, just fill in the form :)

Then ITS DONE! byebye :)

Saturday, November 27, 2010

Jangan Nak Kampung Sangat Lah, Budak Kampung!

'gila kampung kau ni'
'apahal kau ni kampung sangat?'
'balik kampung tanam jagung la weh!'
'kau ni layak duduk kampung je'

Saya boleh sure 100% kamu semua pernah dengar ayat-ayat ni kan? Cuma sama ada keluar dari mulut orang lain ataupun diri sendiri. Kampung, kenapa orang sekarang mendefinisikan kampung sebagai tempat yang sangat asing? kerana budaya mereka? cara hidup? beberapa persoalan yang bermain difikiran, mulakan, pakai baju kurung dikira kampung, pergi masjid setiap hari dikira kampung, tidak bergaul dikira kampung, tidak mengikuti trend terkini juga dikira kampung. Kenapa?

Adakah ia bermakna orang bandar adalah sempurna ataupun jauh lebih baik dari orang kampung? Pergi club/karaoke baru dikira orang bandar, pakaian mengikut trend baru dikira orang bandar, bergaul bebas baru dikira orang bandar. Ya, itulah realiti sekarang, jadi semakin ramai remaja sekarang mahu menjadi salah seorang 'budak bandar'.

Ingat dahulu, bandar satu pun tiada, yang ada hanyalah kampung yang banyak, seberang sana, seberang sini. Mereka mengikuti satu revolusi dimana bandar-bandar mula diwujudkan dan disitu mempunyai pelbagai agenda yang datang dari mana-mana sumber. Kampung? tetap begitu. Minum kopi di kedai kopi, sapu daun dihalaman rumah, dan lain lagi perkara yang biasa dilakukan.

Dengan itu, pelbagai budaya dari luar datang, remaja dengan sifat mahu mencuba mula mengikuti satu-persatu budaya asing sehinggakan ada yang sudah lupa asal usul nya yang cuma bermain guli dan menikmati ais kacang ditepi warung.

Aku sendiri, sudah melihat pelbagai jenis situasi yang berkaitan dengan ini, perempuan yang memakai baju kurung dilabel sebagai 'budak kampung' dan kemudian bertukar kepada pakaian yang 'tahapapapa'. orang yang tidak pernah menjejakkan kaki ke kelab malam, diperkatakan sebagai 'budak kampung' dan kemudian berubah kepada setiap hari ke kelab dan mula melupakan masjid yang setiap hari dijejakinya. Lelaki/perempuan yang tidak bergaul dipinggirkan menyebabkan mereka berasa tertekan dan mula untuk bergaul bebas. dan pelbagai lagi.

Tidak mahu mengulas, kerana setiap individu mampu untuk mengulas sendiri, aku berikan persoalan-persoalan diatas untuk kita sama-sama fikirkan. Jika melihat dari sudut lain, lebih banyak negatif menjadi seorang 'budak bandar' daripada berterusan menjadi 'budak kampung' yang sejati. betul atau tidak? Jawapan? Lu Fikirlah Sendiri. haha :)

*penat tengok seorang demi seorang bertukar. haha

Wednesday, November 24, 2010

Tarikh Penting UiTM

Yeah, aku terpaksa buat ini untuk mengingatkan diriku sendiri. :D yelah yelah, juga untuk kebaikan orang lain. haha. Oh, hanya untuk program diploma, semester kedua :)

Pendaftaran Kursus (Tambah atau Gugur ) - 21/12/2010 until 24/01/2011

Kuliah bermula - 03/01/2011

Tarikh akhir Pendaftaran - 15/01/2011

Tarikh akhir bayaran yuran - 04/02/2011

Tarikh akhir Validasi - 08/02/2011

Gugur taraf pelajar - 09/02/2011

Okay, ini je yang penting pun, janji nama ada dalam list sudah, lain hal, belakang kira :D
next, post pasal barang yang mahu dibawa setelah dianalisis dari semester pertama :D

Monday, November 22, 2010

i-City , liplapliplap!

hey guys :D lama tak post blog, rasa malas tu makin menguasai diri. haha. well, itulah aku, malas malas pun buat jugak :) bukan malas sebab apa, tiada idea, tiada masa, er, ada masa actually. haha :D sebelum aku menjadi malas semula, jomlah jogging. :)

i-City, rakan-rakan di UiTM bising apabila melihat satu artikel di metro tentang i-City, bandar lampu. *sukasuka bagi nama kan. haha* tanya aku, best ke situ? apa ada kat situ? aku jawablah dengan selamba, 'dah boring dah aku pergi sana'. haha, kerek kan? yes, memang bosan, dari kosong i-City tu, sampai lah sarat dengan lampu liplap, dari masuk free, sampai lah masuk kena bayar RM10. semua aku dah rasa. haha :D

Aku mengambil keputusan untuk menuju ke i-City, kota keriangan -,- semua sebab saudaraku yang datang dari Qatar, ingin melihat keindahan tempat ini. Gambar? mestilah ada. nak tengok? jom. HAHA :D

















Best ke? Penuh la dengan lampu-lampu, lawa la jugak :) tiada self-picture disini kerana beranggapan, 'nak tangkap gambar, bila-bila boleh' :D So, now school holiday right? pujuk la parents datang sini, kalau yang dah duduk sendiri, pergi jela kalau nak pergi. hahhaa, bye :)

Bowling, saya suka! :D

oh, sebelum aku memulakan entri yang agak panjang, mari mulakan dengan ini dulu ;)
3 hari lepas, aku pergi ke Plaza Alam Sentral untuk bermain sukan yang sangat aku minati sejak bangku sekolah dulu, bowling. Setelah agak-agak 3 bulan tak main, masih tak hilang lagi skill-skill yang ada dalam diri ini. hahaha :D 5 game dibeli, markah yang diperolehi sangat tidak dijangka :D

woohoo!!

okay, gambar tersebut merupakan markah tertinggi aku sepanjang 5 games bermain, yes, taklah sehebat pemain malaysia mahupun karisma UiTM. tetapi boleh lah untuk diri sendiri :)
196, 148, 168, 182, 163. Jumlah keseluruhan, 857. dan bagi average, 171. wah, ini sudah bagus. satu peningkatan. HAHA

*saja-saja main release tension. dari bukak facebook, buat sedih je.

Sunday, November 21, 2010

Driver! Please Be Careful!

Subject: BEWARE - Police warning when driving.!!

Worth Passing On!

This is happening now! Sad, especially if you are inclined to 'help' people...

While driving on a rural end of the roadway on Thursday morning, I saw an infant car seat on the side of the road with a blanket draped over it. For whatever reason, I did not stop, even though I had all kinds of thoughts running through my head. But when I got to my destination, I called the Police and they were going to check it out. But, this is what the Police advised even before they went out there to check....

"There are several things to be aware of ... gangs and thieves are now plotting different ways to get a person (mostly women)to stop their vehicle and get out of the car.

"There is a gang initiation reported by the local Police where gangs are placing a car seat by the road...with a fake baby init...waiting for a woman, of course, to stop and check on the abandoned baby.

"Note that the location of this car seat is usually beside a wooded or grassy (field) area and the person -- woman -- will be dragged into the woods, beaten and raped, and usually left for dead. If it's a man, they're usually beaten and robbed and maybe left for dead, too.

DO NOT STOP FOR ANY REASON!!!

DIAL 999 AND REPORT WHAT YOU SAW, BUT DON'T EVEN SLOW DOWN.

"IF YOU ARE DRIVING AT NIGHT AND EGGS ARE THROWN AT YOUR WINDSCREEN, DO NOT STOP TO CHECK THE CAR, DO NOT OPERATE THE WIPER AND DO NOT SPRAY ANY WATER BECAUSE EGGS MIXEDWITH WATER BECOME MILKY AND BLOCK YOUR VISION UP TO 92.5%, AND YOU ARE THEN FORCED TO STOP BESIDE THE ROAD AND BECOME A VICTIM OF THESE CRIMINALS.

THIS IS A NEW TECHNIQUE USED BY GANGS, SO PLEASE INFORM YOUR FRIENDS AND RELATIVES.

THESE ARE DESPERATE TIMES AND THESE ARE UNSAVOURY INDIVIDUALS WHO WILL TAKE DESPERATE MEASURES TO GET WHAT THEY WANT."

Please talk to your loved ones about this. This is a new tactic used. Please be safe.

Get started NOW -- SEND THIS MESSAGE TO ALL YOUR FRIENDS AND LOVED ONES TO BE CAREFUL AND AWARE OF EVERYTHING AROUND THEM SO AS NOT TO BECOME A VICTIM.

Source : Facebook

Don't know whether it is true or not, but just beware because the logic is there. help others, do copy, do paste, do publish. Thanks :)

Monday, November 15, 2010

Life

We ignore the ones who adore us,
adore the ones who ignore us,
love the ones who hurt us and
hurt the ones that love us,

-Life-

Saturday, November 6, 2010

15 Ways


Okay, I miss your 'iloveyou'.

Sunday, October 31, 2010

Hmm

I can't sleep well,
I rarely eat,
I can't study,
I'm not happy,


Feels like nothing, lost everything.
Good enough, Ariff?

Saturday, October 30, 2010

Haha, Nuffnang! :D

hahaha, i'll do it, I don't care. :D

Guitar Guitar Guitar :)


Newbies, Amateur, Novice Acoustic Guitar Player here. HAHA :D

Groupsmore! I want discounts!


ALERT! for students is Malaysia ONLY!
Nak diskaun sampau 90% ?
Nak cuba macam-macam?
Register je kat sini :)
Almost all discounts you can get here! :)
This is not spam, okaayy ;D

Register Link : www.groupsmore.com/r

Lets ROLL!

Friday, October 29, 2010

Semua Tentang Kita (with Chord)

Song : Semua Tentang Kita
Artist : Peterpan
Chord : Novice


Intro : C G Am Em F C Am G

C G Am Em
Waktu terasa semakin berlalu
F C Am G
Tinggalkan cerita tentang kita
C G Am Em
Akan tiada lagi kini tawamu
F C Am G
Tuk hapuskan semua sepi di hati

Chorus :
C G Am Em
Ada cerita tentang aku dan dia
F C Am G
dan kita bersama saat dulu kala
C G Am Em
Ada cerita tentang masa yang indah
F C Am G

Saat kita berduka, saat kita tertawa

C G Am Em
Teringat di saat kita tertawa bersama
F C Am C
Ceritakan semua tentang kita

*Its just a beginner chord btw :)
im listening to this song currently,
yeah, i cried.

Promise,

I just want you to keep your promise, if you said that, you have to do that.
I still love you, care about you.
So, dont let me change that 'still' to 'dont' and add the word 'anymore'.
Thank you.


Monday, October 25, 2010

Putingku Hilang, Ambil Puting Mu.


ENJOY THIS SONG. HAHAHAHAHAHA :D

*was trying to cheer himself.

100th Follower :)


Hello all :) ini nak cerita tentang followerku yang ke 100. :D dah nak setahun blog ni, baru sampai 100. punyalah takde orang nak baca. haha :D

To sya, tak sangka you pulak jd my 100th follower ;D actually she's my UiTM mates. start kenal kat UiTM Pulau Pinang ni lahh. Gitu-gitu jela, nak kata rapat sangat tak, tapi baik la, jumpa senyum. haha :D Nway, goodgluck in this upcoming Finals! dekan kan dekan? haha :D

Cukuplah.

orang kata, pilihlah orang yang menyayangi kita.
dan sayangi juga dia seadanya.
kerana itu lebih menjamin kebahagiaan.

orang kata, jangan pilih orang yang kita sayang.
kerana belum tentu dia balas sayang kita.
bahagia ke kalau bertepuk sebelah tangan?

kalau kita sayang, dia pun sayang.
apa salahnya, teruskan.

dulu, aku hairan.
kenapa selalu tepuk tangan tanpa bunyi?
sekarang, aku faham.
aku cuma bertepuk sebelah tangan.
bahagiakah itu? tidak.

awak, saya sayang awak, sangat.
tapi awak? awak tak sayang saya.
mulut cakap sayang, hati siapa tahu?
saya penat, saya letih.

Cukuplah dengan semua ini,
saya minta maaf. saya dah putus asa.
pedih hati ini, saya seorang yang rasa.
saya penat, saya letih.

Sunday, October 24, 2010

100 Truths. Survey :)

THE RULE IS EASY AND SIMPLE. JUST ONE THING ; ANSWER THESE QUESTIONS TRUTHFULLY :)

enjoy and have funn :DD

What Was Your:

1. Last beverage : Teh O Ais

2. Last phone call : Hana Yasmeen :)

3. Last text message : Hana Yasmeen :)

4. Last song you listened to : Maher Zain - For The Rest Of My Life

Have You Ever:

6. Dated someone twice : Yes.

7. Been cheated on : Yes. Twice?

8. Kissed someone & regretted it : Nope.

9. Lost someone special : Twice.

10. Been depressed : Yeah, I'm Normal.

11. Been drunk and threw up : No and Never.

List Three Favourite Colours:

12.Red

13.Pink

14.Orange

This Year (2010) Have You:

15. Made a new friend : Many, and Many :)

16. Fallen out of love: Yes :)

17. Laughed until you cried : Nope, i never laugh like that before. haha

18. Met someone who changed you : Yes.

19. Found out who your true friends were : Yeah, 10 years and still counting. Right, Faaris? haha

20. Found out someone was talking about you : Nope. I don't know. haha

21. Kissed anyone on your friend's list : Yes :)

22. How many people on your friends list do you know in real life : Erm, half of them?

23. How many kids do you want to have : 4.

24. Do you have any pets :Nope, but want it :)

25. Do you want to change your name : Absolutely no.

26. What did you do for your birthday : Cake, Eat :)

27. What time did you wake up today: Didn't sleep last night. Haha

28. What were you doing at midnight last night : Facebook, Guitar, Study

29. Name something you CANNOT wait for : End of Finals and 5Dec :)

30. Last time you saw your father : Ermm, last 2 weeks i think :(

31. What is one thing you wish you could change about your life : My Past, My Present

32. What are you listening to right now : Sejati - Bila Bunga Dipetik Orang

33. Have you ever talked to a person named Tom : That Myspace Guy? Nope.

34. What's getting on your nerves right now : CIGARETTE SMOKE

35. Most visited webpage : Facebook, Blogger, Ultimate-Guitar, Youthsays

36. What's your real name : Muhammad Ariff Bin Mohd Mokhtar

37. Nicknames : ariff, arip, bob, mok, lope

38. Relationship status : Single :)

39. Zodiac sign : Cancer 29th June

40. Male or female : Male. True.

41. Elementary : Sek. Ren. Keb. Raja Muda, Seksyen 4, Shah Alam

42. Middle school : Middle School? is that exist in Malaysia?

43. High school : Sek. Men. Keb. Seksyen 9, Shah Alam

44. Hair colour : Black.

45. Long or short : Short. Not really.

46. Height : 183+ cm :)

47. Do you have a crush on someone : HEHE :D

48: What do you like about yourself : Friendly, Calm, Motivated. haha :D

49. Piercings : No.

50. Tattoos : No.

51. Righty or lefty : Righty. :)

51b. Innie or outie : Err? What is that?

Firsts:

52. First surgery : Form 3. Appendix Surgery

53. First piercing : No.

54. First best friend : Faaris Fauzi.

55. First sport you joined : Bowling. Until now :)

56. First vacation : Ermm, Not remember :)

58. First pair of trainers : I don't have Trainers.

59. Eating : Erm, Baby biscuits i think? hahaha

60. Drinking : My Mom's Milk. ;)

61. I'm about to : about to what? HAHA

62. Listening : Allahuakhbar, Allahuakhbar.

63. Waiting : Err, *wait*

Your Future:

64. Want kids : Of Course :)

65. Get married : Yes, Insyaallah :)

66. Career : Civil Engineer, Just like my father. Amin :)

Which Is Better:

67. Lips or eyes : Eyes :)

68. Hugs or kisses : Hugs.

69. Shorter or taller : Taller, HAHA

70. Older or younger : Older.

71. Romantic or spontaneous : more to Spontaneous

72. Nice stomach or nice arms : Nice stomach first -,-

73. Sensitive or loud : Loud! :D

74. Hook-up or relationship : Relationship.

75. Trouble-maker or hesitant : Touble-maker. I love to get into touble. HAHA

Have You Ever:

76. Kissed a stranger : Huh, Nope.

77. Drank hard liquor : No.

78. Lost glasses/contacts : Nope, Just 'JAHANAM'

79. Sex on first date : HEHE >:D Nope. Seriously.

80. Broken someone's heart : I don't know, Maybe.

82. Been arrested : Yeah, By Police -,- Private Case.

83. Turned someone down : Yeah. Sorry :(

84. Cried when someone died : Nope. None of my family and friends died.

85. Fallen for a friend : :)

Do You Believe In:

86. Yourself : Yes :)

87. Miracles : Yes :)

88. Love at first sight : Yes :)

89. Heaven: Haha, Of course man ;)

90. Santa Claus : Prove it.

91. Kiss on the first date : Yes. huh? HAHA

92. Angels : Yes :)

Answer Truthfully:

94. Had more than 1 special boy/girlfriend at a time : Nope. :)

95. Did you sing today : Yes. A lot :D

96. Ever cheated on somebody : Hm, yeah?

97. If you could go back in time, how far would you go : Time I were born, I want to remember all that moments :)

98. If you could pick a day from last year and relive it, what would it be : Erm, 1January.

99. Are you afraid of falling in love : Yeah I'm afraid. But.. I still.

100. Posting this as 100 truths : Nope, then what? HAHA

World's Coolest Observation Deck

World's Coolest Observation Deck atau pun dalam bahasa melayu nya, Dek Pemerhati Paling Nyaman Hebat Didunia. haha, aku buka yahoo, keluar post ni, baca-baca. wah :D jom lihat satu satu :)

Burj Khalifa, Dubai

Oh, inilah bangunan yang cuba nak lawan KLCC aku ni? tak dapat la jepp. hahaha :D Eh jap, aku rasa bangunan ni lagi tinggi dari KLCC -,- dalam 2717 kaki. :O tinggi kot. haha :D Nama deck 'At The Top' terletak di tingkat 124 daripada 163. Apelah, kata At the top, tapi tingkat 124. haha :D bayangkan, boleh dapat tengok segala bangunan-bangunan yang style kat Dubai tu, best!


The Willis Tower, Chicago

37 tahun bangunan pencakar langit, bangunan nak jahanam, macam mana nak barukan? orang pun dah tak pandang dah. haha :D depa gi letak pulak glass box kat tingkat 103. bayangkan, kotak kaca semata-semata. nak ke korang berdiri atas tu? pecah tak ke sia-sia hidup? boeh keluar masuk kotak tu, style la :D


Guangzhou TV & Sightseeing Tower, Guangzhou, China

Nampak tu? tengok bentuk bangunan pun dah gempak, jangkaan buka November ni, abis la runtuh semua nak naik. hahaha :D tinggi tu, 2001 kaki. tower ni sebenarnya ada function lain, sebagai TV antenna, Fuh, inovasi tu. hehe :D

bila tengok balik, bila agaknya aku nak pergi tempat-tempat ni? aduhai, lagi satu, MANA KLCC? ada jugak kan skybridge tu? nampak KL kan? adehh -,- anyone? nak belanja takk? :D

Friday, October 22, 2010

Again?

Tidak tahu apa nak buat lagi, aku sedih
Tapi tak sanggup nak beritahu
Sebab aku taknak dia sedih pula.

'Kalau cakap, mak mati, Kalau tak cakap, bapa mati'
inilah dia, dah tak tahu peribahasa betul, reka sendiri.
Maksud tetap sama.

Terasa juga seperti tak mahu buka internet buat sementara,
Yelah, kalau buka, perasaan jadi 'down'
macam mana? aku nak exam. tak boleh macam tu. kan?

Tak apa lah, mungkin belum cukup masa aku bagi
belum cukup banyak sayang dia pada aku
belum cukup rindu dia pada aku

Sekarang tahukan kenapa?
kenapa aku cakap, aku lebih segalanya dari dia?
Sebab aku untuk dia seorang, dia bukan untuk aku seorang.


Aku tunggu. :)

*facebook, tunggu aku pukul 5 nanti ya :)

Apple New MacBook Air

6.39am, open up my Yahoo inbox, Apple send me a new updates about his products. The all new MacBook Air. Inspiration from iPad, become Apple's most mobile notebook ever. Whoa, like Whoaaa! really love this. Its soo thin, i think same thickness with iPad, or just double. haha. But, Don't judge book only by its cover. :)


As you can see, there are 4 battery packs that will make this MacBook a lastlong longevity life up to 7 hours. Whoa again. :D wanna ask you something, where is the 'harddisk'? see that 4chips at the left side? thats it :) 32x4 = 128GB. Well, not really a big storage. Still, they are using memory chips instead harddisk that will save space up to 90%. No wonder. :)



Well, its apple :) famous with their superb touch technology. with its mousepad, you can do almost everything you want. click, tap, scroll, pinch, swap, drag, punch, bla bla bla. cool huh?

Lastly, nahh, i dont feel want to write about it anymore, unless someone give me one ;D
check this website : http://www.apple.com/macbookair/

Bye :)

Wednesday, October 20, 2010

2010 2010 2010 (Y)


I like this time and date! :)
Hope, a miracle will happen to me :)

Give That Torch (!) I Want It (!)

Bold? Storm? Bold? Storm? Bold? Storm?
Qwerty? Touch? Qwerty? Touch? Qwerty? Torch?

Me :
"I want that phone with Qwerty keypad! Its easy!"
"I want that touch screen phone! Its cool!"

Celcom :
"Urgh, Shut up! You're nuffnangers right? Then just join our contest because we're giving away 2 units of BlackBerry® Torch 9800 to 2 lucky nuffnangers!"
"You want Qwerty keypad? touch screen? It has BOTH. cool right? hehe :B"

Me :
"Huhh, like seriously? You want to give me that Cooliao Blackberry ? :O"

Celcom :
"Yup, but you have to be creative and lucky of course to get this Cooliao Blackberry. You're gonna face some stiff competition from others! haha :P "

Me :
" Haha, i am luckiest person you knoww! :D "

Haha, okay done with that. BlackBerry®Torch9800? is that a low cost Blackberry phones that only have torchlight? -,- Haha, OF COURSE not! It's the best creation ever for Blackberry.

- First smartphone that have both full 3.2inch Touch screen and Qwerty Keyboard!
- High resolution 5megapixels camera!
- 8GB expandable until 32GB with MicroSD card!
- Most important, integrated social feeds, so, you'll not miss a single tweet and facebook update and you can update your status EVERYWHERE!
- Multitasking? Its faster and richer! huh? richer? hahaha :D
- Oh oh!, don't forget about the push email and instant messaging capabilities (BBM) Blackberries have always been known for!

Whoaa! its just a perfect smartphones! this Blackberry is not about BBM only, It is complete! oh godd, i really want this phone! Please give it to me, please give it to me! You're asking me about what i love about the BlackBerry®Torch9800? Huh, Siapa tak suka dengan this Cooliao BlackBerry®Torch9800 ? I can get almost all the features that i want to with this Cooliao phone! :D I can get connected with my facebook for all the time and places! BBM with friends, this part makes me cry. Majority of my friends have Blackberry, even my younger brother own it. But me? ;'( Oh soo sadd. Haha, just wait for this lucky person for owning his FIRST ever Blackberry ;D

Done about that, now lets go to toilet. *running* Okay, lets talk with Celcom Exec 50. Actually i am using a postpaid Celcom line, nahh, I don't know what type of plan that I am taking now. haha :D Celcom Exec 50, affordable plans introduced by Celcom that will give you the best and the best and the best deal in town and the widest coverage wherever we go even underwater. huh? haha :D let's check out the deals and benefits that we'll get with this plan :)

- 15sen call rate TO ANY NUMBER! huh, my family are using celcom, my friends are using celcom, then? strangers with maxis/digi number, i'll call you with this rate too. Cool huh? :)
- Automatics discounts every month! no doubt, exactly as it say, Automatic discounts every month, Oh I lovee discounts!
- Talk more, Save more. The more you use, the more discounts you'll get up to 30% every month! well, just look at my picture above, 30% bubbles. :D oh, that man is me btw. haha :P
- Low monthly commitment. Just RM50 a month and you 'll get all the best deals from celcom. Like i said, affordable is it? Just RM 1.67 per day and RM 0.07 per hour! haha :D
- Free Celcom Broadband Basic Plan for 1 Month! yeahh, with the speed up to 384 Kbps. Well, its faster than UiTM WiFi.
- Most Important, Be Part Of The Best! fastest, widest, clearest mobile network in country! :)


Oh godd, I love you Celcom and i'll be your loyal user! :D Anyway, Celcom will be launching the Blackberry Torch 9800 on 29 October 2010, and there’ll be amazing deals for you when you sign up with Celcom, ONLY available at the event. urgh, again! i can't make it, Final Exam is in 27 Oct! -,- Oh, there more, If you’re one of the 1st 100 customers to pre-register & purchase the new BlackBerry Torch 9800 with the Celcom Exec Postpaid plan, you get to enjoy the early bird promotion where they’ll throw in the following for FREE. :)

Haha, nak letak muka sendiri juga.

So don't wait! Costumers can now pre-register at:
http://www.celcom.com.my/celcomexec/blackberry/bbtorch9800_register.php
And this, check out the BlackBerry Torch with Celcom Postpaid plans at:
http://www.celcom.com.my/celcomexec/blackberry/bbtorch9800.php

Lastly, Last but not least, Conclusion, huh?

Celcom is Malaysia's No.1 BlackBerry provider, with the best Blackberry smartphones and plans!

Study Week.

Study week, bermula pada hari Sabtu. Sehingga Isnin minggu hadapan. :) Pada mulanya, aku telah menyiapkan 1 jadual untuk study week, tapi buat masa sekarang, tiada satupun, diulangi, TIADA satu pun jadual yang diikuti. HAHA, hari Isnin, tidur menjadi juara, memang, nak study pun tak boleh masuk. Dia tau lah kenapa :)

Selasa, iaitu semalam, belajar sebentar di pagi hari, sempat buat nota physics sebanyak 3bab. Wah, pencapaian tu. Setelah itu, bermula pukul 4.30, rakan sebilik, mengajak untuk ke foodcourt untuk makan, selepas itu, ke Pusat Islam untuk INTERNET, aduh, lari niat. hahaha. Setelah boring disitu, Berpindah ke Laman Siswa, teruskan ONLINE sehingga pukul 9.30malam, diulangi MALAM. selepas itu, terus makan malam dan balik ke bilik :)

inilah nota PHY130 ringkas dan PADAT :)

Dari tadi hingga sekarang ONLINE, kenapa? dah takboleh lari, melekat la depan komputer riba ini -,- Relax, lepas ini saya study. jangan risau. Its never too late, kata Nur Syuhada Khairul. Wah, kalau dah habis exam pun tak terlambat lagi? >.<


Lagi satu hal, ariff, kau kata kau motivator, apa cerita ni? Ya, motivate orang boleh, tapi aku still perlukan orang lain untuk motivate aku.

Ya, berjaya aku ubah persepsi diri aku sendiri. Kini, aku berpegang kepada satu ayat," Jangan takut, selagi dia sayang kau, dia tetap akan jadi milik kau" :) So, aku harap dia betul.

Dia kawan jela, yang nak jealous sangat tu kenapa? Chill sudah, tu pill sebesar alam tu, telan je. Relax relax. okayy, relax. yang kau nak takut sangat ni kenapa? Dah dah, cukup. Aduh, tolong, aku taknak buat dia sedih lagi, tolong, aku tak suka tengok orang sedih, dan kalau perlu, biar aku yang sedih. Janji orang lain gembira. :)

Bye, nak study ni, jangan kacau. hahaha :)

Kemalangan Pertama Kali?

Terbaca Harian Metro keluaran lepas, terpampang di muka depan, seorang perempuan berumur 18 tahun meninggal dunia akibat kemalangan menaiki bas ekspress. Lebih sayu apabila diberitahu bahawa dia pertama kali menaiki bas ekspress setelah merayu kepada ibunya. Aduh, sangat menyedihkan.


Rohata Adam, 43, ibu kepada Sharene Sofia Fadzry Tan, 18, penumpang bas ekspres yang maut dalam kemalangan itu berkata ini merupakan tragedi malang untuk anaknya yang pertama kali menaiki bas ekspres. “Anak saya sebelum ini tidak pernah berjalan jauh berseorangan, kalau nak jalan jauh pun kami pergi sekeluarga menaiki kereta,” katanya.


Beliau berkata anaknya ke Kuala Lumpur kerana ingin berjumpa dengan seorang rakan dan sepatutnya pulang ke Melaka pada esok (Selasa).

Anak bongsu daripada dua beradik itu antara 10 penumpang bas ekspres Delima yang terbunuh dalam kemalangan ngeri meragut 12 nyawa di Kilometer 222.9 Lebuh Raya Utara-Selatan, lewat petang kelmarin.

Rohata tidak menduga permintaan Sharene Sofia yang beria-ia mahu ke Klang, Selangor, menemui rakannya sehingga merajuk beberapa hari kerana tidak dibenarkan pergi, ibarat petanda ajalnya sudah hampir.

Menurut Rohata, dia dan suaminya, Fadzry Tan Abdullah, 45, keberatan melepaskan anak mereka menemui rakannya yang dikenali ketika dia mengikuti Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) di negeri ini tahun lalu.

“Bagaimanapun, Sofia merajuk dan memujuk agar saya membenarkannya pergi bermalam dua hari di rumah rakannya itu.

“Tidak mahu dia merajuk berpanjangan, akhirnya saya membenarkannya pergi,” katanya yang ditemui di rumah ibunya di Kilometer 14, Kampung Umbai, dekat sini, semalam.
Tak sangka, betul. Ajal maut di tangan tuhan, Malang tidak berbau. Saya disini semenjak berada di UiTM, tidak pernah sekali aku menaiki bas untuk pulang ke halaman. Takut? ya, memang takut dengan sebilangan pemandu bas yang memandu tanpa sebarang aspek keselamatan yang diambil. Ya Allah, kau jauhkan aku daripada kecelakaan seperti ini. Kepada keluarga Sharene Sofea Fadzry Tan, saya disini mengucapkan takziah. Semoga roh si-dia dicucuri rahmat Allah SWT. Al-Fatihah.

*Teringat kata-kata, cakap ibu jangan lawan

Sunday, October 17, 2010

Travel Travel Travel

5-12-2010 until 29-12-2010
5 countries

happy, excited, shock, confuse, dumb, sad

Q : kenapa lama sangat?
A : ?

Q : tak boleh ke pendekkan timing?
A : ?

Q : sempat ke nak settlekan UiTM things?
A : ?

Q : can we make it sayang?
A : ?

Q : umphh, macam mana ni?
A : just follow the flow.

*positive thinking : its okayy, 'next time' is always there for you ariff :)

17102010

Assalamualaikum :) lama tak update blog ni :) * huh, bukan baru tadi ke?* biarlah, hari ini hari ahad, maka hari terakhir untuk aku bersenang-lenang sebelum memulakan study, ceh kononnya. haha.

So, hari ini, aku bershopping, untuk kebaikkan ye, untuk pembelajaran :D alat tulis, stabilo pen warna-warni :) semangat nak buat nota. haha jadi tak tu lain cerita. lepas itu, beli deadorant serta perfume yang boleh tahan bau SERTA harganya.

Sementara tiada apa yang ingin dilakukan dirumah, aku pergi bermain di arcade, Initial D. wah, lama tak main. still pandai main lagi. dapat pulak lawan Level 29, fuh, aku Level 4 je, habis lah -,- eh jap, Aku menang kot, apa nak heran, Ariff Mokhtar kan? HAHA, *mcm budak-budak*

Setelah penat bermain, aku pergi ke suatu tempat yang bernama McDonalds. disinilah aku online, dan menikmati burger yang terbaru iaitu, Black Pepper Spicy Chicken McDeluxe. rasanya memang rasa black pepper lah, takkan rasa cheese pulak kan? :D Oh oh, berserta Spicy McShaker Fries, menangis makan. Ceh tipu lebih. haha. :D

Entah bila aku nak balik pun entahlah :) nak sikit burger ni?:D

MEMANG TAK DAPAT LAHH! hahaha

Komputer Riba Peribadi Saya :)


haha, comel tak? comel tak? comel tak? :D
inilah laptop kesayangan yang kusayang ku. haha
pemberian daripada atukku tersayang,
berusia setahun plusplus,
masih menggunakan Vista, tak minat SeVen. haha
nampak tak monyet-monyet tu? kiralah berapa. haha
macam budak-budak kan? :)
tapi menatang tu lah yang buat aku tersenyum balik
setelah sedih bila online facebook. HAHA
pelbagai watak dan ekspressi,
membuat aku tersenyum juga boleh tergelak. :D
saya sayang laptop saya :)
err, walaupun keypad 'TUJUH' tah tak boleh tekan -,-
takpe, still ada On Screen Keyboard :D

*kita memerlukan orang lain untuk gembirakan kita,
tapi adakah mereka akan selalu tersenyum dihadapan kita?
tengok monyet ni, aku gelak, sedih, ketawa, menangis,
mereka tetap SENYUM. :)

huh, apa aku merepek ni? -,-

Friday, October 1, 2010

Apologizing

Apologizing;

Does not always mean that we are wrong and the other person are right.

It just means that we value our relationship more than our ego.

-Boy :)

Thursday, September 30, 2010

I am Sorry AGAIN.

Okayy, sorry, sorry, sorry and sorry again
Sorry if I make you hate me though little
I didn't intend to do that
Yeah, I know that I am wrong

I am sorry my dear, will you forgive me?
I will tell you the truth now.

You're asking me about my feelings?
I'm not mad about that , but I'm just sad with myself.
Because I can't control myself.
I just can't control my sense of jealousy
I love you my dear, I love you so much

Am I crying?
Yes I am crying, I am weak right?
But still I will smile right away
Not because I am hiding my pain
But I am trying to heal that pain

Baby, I am sorry
I can't confess all this directly
But seriously, I need you now
Not only now, but for the rest of my life.

♥ariffmokhtar

Sunday, September 26, 2010

Dakmie - Yang Terindah Lirik

Semenjak kau hadir dalam hidupku
Tiada lagi keresahan
Kau mengetuk pintu hatiku
Tanpa sedar hingga ku izinkan

#(chorus)
Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Maaf jika ku tidak sempurna
Tika bahagia mula menjelma
Bila keyakinan datang merasa
Kasih disalut dengan kejujuran

Mencintai dirimu
Merindui dirimu
Memiliki dirimu
Hingga akhir hayat bersama kamu

(Chorus)

Kau yang bernama cinta
Hingga aku rasa indah

DOWNLOAD


*sedang bermain gitar mencuba lagu ini ,

sumpah tak reti. hahaha :D

Saturday, September 18, 2010

Facebook Fact,

"Researchers from York University found that people who can't stop logging onto Facebook are narcissistic, insecure and suffer from low self-esteem"
-ohyeahfacts,


*huh, hahaha :D

Thursday, September 16, 2010

PhotoShoot Hari Raya :)











Bergambar bersama keluarga di hari raya :)
Location : Teluk Mak Nik/Monica Bay/Teluk Moknik. haha