Wednesday, January 6, 2010

Memalukan? Pendapat Anda Para Lelaki?

Hari ini aku online myspace, ade 1 friend request, aku approve. Kira aku tak kisah siapa-siapa nak berkawan dengan aku. Tiba-tiba aku dapat 1 comment daripada orang yang add aku tadi. Aku fikir ia spam. aku terus deny. Selang beberapa minit, aku terbaca 1 buletin yang dihantar oleh orang yang sama. Rupa-rupanya, ~~


Hmm, apa nak jadi dengan dunia sekarang. :( Jana duit dari internet dengan cara MENIPU orang lain. Kalau ikut perspektif islam, hukumnya HARAM. Cubalah baca bulletin diatas. URL itu bukanlah kali yang pertama aku terima. Itu tak menghairankan aku tetapi ayat yang ditulis dalam buletin itu. Aduhh, apa ini?

Hmm, speechless.


Ini reply dia setelah ramai lelaki telah menegur dan memarahi dia. Aku adalah lelaki, patutkah aku rasa malu dengan statement ini? *hmm* Fikir-fikirkan lah.. Aduhh, lelaki? ada apa-apa nak cakap?

*Ingin dimaklumkan bahawa bukan semua lelaki sebegitu rupa, hanya segelintir. Diulangi, segelintir sahaja kaum lelaki yang bersifat sedemikian. terima kasih

*Muka yang berkenaan telah disensor atas permintaan Cik S (:

14 comments:

  1. kadang2 gambar tu bukan orang sebenar. tp in this case tak tau la

    my friends pernah kena exploit ada 2,3 myspace acc 'promote diri' letak gambar dia dgn number phone sekali pasal ada orang dengki. huhu

    ReplyDelete
  2. tak pun ada laki2 yg sj wt cmni. hmm...

    ReplyDelete
  3. nn : hehe, tu kwn i pn dh pnh knee -.-

    qill : tu la psl, sbb sblm ni ade jgk laki yg menyamar jd pmpn kt ms nihh. mane dorg dpt gmbr ntah. -.-

    ReplyDelete
  4. Pelbagai cara jer nak menipu org skrg..sukar nak cri dah manusia jujur..

    ReplyDelete
  5. spt yg pengkomen nun di atas kate, kdg2 nh cume eksploitasi nh..girl dlm gmba tu mgse je pdhal die xtau pun gmba die kene publish dkt ms mcm tu..
    tp kalo btul mmg tu profile dat girl n mmg die yg post buletin tu..memalukan!~

    ReplyDelete
  6. hmmm, ade kemungkinan jgk sbb ade groups yg mmg ske wt bnde2 pelik nihh. sakit btol dorg tuhh

    ReplyDelete
  7. takut kene sabotaj jek..huk2...blank kan la gambar dgn nama dia ek..takut dia kene sabotaj jek, nanti dia malu

    ReplyDelete
  8. sgt malu kalo tu btol2 pompuan punye keje.. heh!

    ReplyDelete
  9. Cik S : okayy, sudah diedit ;)

    Candle : tula psl. snggup plk tuu. hrp2 bkn die yg buat..

    ReplyDelete
  10. dunia sekarang ni makin ntah pape ntah...
    haii..tak reti pk mane baik ngn buruk dh skunk ni.,

    ReplyDelete
  11. argh ! GS lagi GS lagi ! grrr =.=

    ReplyDelete
  12. btollaa..
    dunia dah tak selamat -.-

    ReplyDelete